Sposób przygotowania

W tygielku do parzenia kawy doprowadzamy do wrzenia kawę i przyprawy zalane wodą . Gdy zaczyna wrzeć i pieni się - odstawiamy i czekamy aż piana opadnie. Powtarzamy parzenie drugi i trzeci raz . Rozlewamy kawę do filiżanek tak by fusy zostały w tygielku i słodzimy miodem.
Kawa jest mocna o korzenno -pomarańczowo-miodowym smaku .Pachnie Świętami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bzdury się zapisały- ma być kawa pomarańczowa świeżo mielona
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękne są te Twoje zdjęcia
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    a skąd bierzesz kawę pomarańczową?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !