Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem i rozkruszonymi drożdżami, dodać sól, jajka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i zostawić na 12h. Następnie ciasto rozwałkować na 0,5cm i wykrawać szklanką kółka. Na każdy nakładać po jednej śliwce, zlepiać formując pierożki. Układać na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na rumiany kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !