Sposób przygotowania

Masło topimy i studzimy. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Z pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Mandarynki dzielimy na cząstki.
Z trzech białek ubijamy pianę. Do pozostałych jajek i żółtek dodajemy cukier puder i miksujemy. Kolejno dodajemy masło, marchewkę, proszek do pieczenia, mąkę, sok z pomarańczy i skórkę. Na samym końcu dodajemy pianę z białek i lekko mieszamy. Ciasto wlewamy do formy i obkładamy cząstkami mandarynki.
Pieczemy 180 C do \"suchego patyczka\"
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !