Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem. Dokładnie miksujemy- ciasto ma mieć gęstość naleśnikowego ciasta, możemy ewentualnie dosypać mąkę lub dolac mleko.
Dodajemy olej i po dokładnym wymieszaniu smazymy cieniutkie nalesniki na suchej, rozgrzanej patelni.
Czekoladę rostapiamy w kąpieli wodnej.
Gruszkę obieramy i ścieramy na grubej buraczanej tarce. Dodajemy do czekolady- razem z sokiem.
Naleśniki smarujemy czkeladowym sosem, zawijamy w ruloniki i polewamy czekoladowym sosem z wierzchu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    chyba będą na śniadanie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jakie smakowite, a pomysł z gruszka jest swietny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    naleśniki u mnie są często, ale nigdy z czekoladą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Połączenie gruszki z czekoladą jest fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !