Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z mlekiem w proszku, dodać 3 jajka, mleko i około 0,5 szklanki wody. oliwę i szczyptę soi, ubić ciasto, usmażyć cienkie naleśniki.
Grzyby oczyścić, drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i udusić z dodatkiem oliwy a następnie dodać grzybki i udusić do miękkości. Miękkie przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z surowymi 2 jajkami i utartym serem. Naczynie żaroodporne o średnicy takiej, jak średnica naleśników, wysmarować masłem i układać w nim kolejno po jednym naleśniku, smarując każdą porcją grzybów. Całość zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z dodatkiem sosu pomidorowego i surówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !