Sposób przygotowania

Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju, dodać posiekany seler naciowy i jak cebulka się zeszkli dodać mielone mięso. Chwilę smażyć i dodać marchewkę startą na grubej buraczanej tarce. Smażyć aż mięso nie będzie surowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać suszoną bazylię i pomidory krojone z puszki. Dokładnie wymieszać i nadziewać tym makaron. Nadziane rurki układac warstwami w naczyniu żaroodpornym. Nadzienie, które zostanie ułożyć na wierzchu i pomiędzy rurkami, zalać jeszcze wszystko sokiem pomidorowym.
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę ciągle mieszając, jak się połączą, dolewac stopniowo mleko. ciągle mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką.
Sosem pokryć zapiekankę w naczyniu żaroodporonym i na wierzchu ułożyć plasterki żółtego sera.
Zapiekać w 180 stopniach ok 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !