Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i natychmiast utłuc tłuczkiem. Następnie ucierać dodając po jednym jajku i połowę oleju słonecznikowego. Pulchną masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem i posypać bułką tartą, układać w nim warstwami masę ziemniaczaną i utarty ser. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Zrumienioną potrawę posypać nacią pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Tak jeszcze nie zapiekałam ale napewno wypróbuje bo warto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !