Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną ugotować w bardzo małej ilości wody, dodać drobno pokrojone grzybki. Na 5 dag margaryny usmażyć pokrojoną drobno cebulę. Ugotowaną kapustę wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i przyprawami, dodać 1 łyżkę bułki tartej i wymieszać. Z mąki, mleka, 2 jajek, oleju zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć bardzo cienkie naleśniki. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałą margaryną, oprószyć bułką tartą, na spód układać naleśniki na zakładkę, ułożyć tak aby naleśniki wystawały ponad brzeg naczynia. Posmarować nadzieniem z kapusty i kłaść następne naleśniki przekładając farszem. Po ułożeniu wszystkich naleśników, wystające brzegi zawinąć do środka. Skropić tłuszczem i zapiec. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pewnie fajne-chciała bym zobaczyć jak to wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !