Sposób przygotowania

Śliwki wypestkować, włożyć do naczynia, wsypać połowę cukru i pozostawić na kilka godzin. Następnie śliwki zagotować, dodać resztę cukru. Śliwki gotować, ciągle mieszając aż masa zciemnieje i zgęstnieje. Gorący drzem wkładać do słoików i zaraz zamykać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczny ,też taki robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały dżem, uwielbiam śliwkowy a domowy tym bardziej.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    na pewno dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !