Sposób przygotowania

Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę i razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zalałam wodą Gotowałam 15 min. W tym czasie na patelni roztopiłam masło ( z dodatkiem odrobiny oleju, by się nie spaliło) i udusiłam na nim rozdrobnionego pora, a potem dodałam ogórki kiszone starte na tarce jarzynowej i wszystko lekko przesmażyłam. Kiedy ziemniaki w zupie były miękkie dodałam ogórki z porem, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, cukier i pieprz i gotowałam jeszcze ok 10-15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    musi być pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !