Sposób przygotowania

Dno tortownicy ( najlepiej o średnicy 22 cm) wyłożyć biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuść w 1 szkalnce wrzącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy galaretka zacznie tężeć trzeba ją połączyć z serkami (np. za pomocą trzepaczki). Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę. Na biszpoktowy spód wylej masę serkową wraz z galaretką, a także wymieszanymi kostkami brzoskwiń. Powstałą masę włożyć do lodówki i schłodzić, przez około 30 minut. W międzyczasie w 1/2 szklance wrzącej wody rozpuścić żelatynę i ją przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem(ja dodałam 3 łyżki), dodaj żelatynę i wszystko ze sobą połącz. Powstałą masę wlej na przygotowane, schłodzone ciasto. Resztę brzoskwiń pokrój w paski i rozłóż na masie śmietankowej. Galaretkę brzoskwiniową przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wlej ją na wierzch przygotowanego ciasta. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !