Sposób przygotowania

W garnku zagotować 1,5 litra wody, włożyć włoszcyznę, kiełbasę, liść laurowy, ząbek czosnku i cebulę. Gotować na małym ogniu (by kiełbasa nie popękała) do chwili, aż włoszczyzna będzie miękka. Wyjąć kiełbasę i włoszczyznę, kiełbasę pokroić na kawałki. Wlać żur Zagotować, dodać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem, posypać majerankiem. Podawa z pokrojoną kiełbasą oraz jajkami ugotowanymi na twardo.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wyglada na tym zdjęciu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !