Sposób przygotowania

Mięso wyrabiamy w misce z jajkiem, posiekaną cebulką i bułką tartą. Formujemy klopsy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy klopsy, aż się zrumienią. Następnie zdejmujemy je z patelni, a do pozostałego tłuszczu dodajemy 3 łyżki mąki, szklankę zimnej wody i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Wkładamy spowrotem klopsy i pozostawiamy na chwilę w gotującym się sosie. Następnie dokładamy pokrojoną w paski paprykę i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sosem pieczeniowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !