Sposób przygotowania

Najpierw łączymy mąkę z cukrem, kakao, i proszkiem do pieczenia, po wymieszaniu powyższych dodajemy jajko mleko i olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do miski lub kubka i wkładamy na ok 2 min do mikrofalówki nie na najwyższą temperaturę. Po upieczeniu czekamy aż ciasto przestygnie, Możemy podawać posypane cukrem pudrem, przełożone dżemem lub według uznania. Do wyrobionego cista możemy również dodać wybrane bakalie. Ciasto jest szybkie i pyszne, idealne dla gości którzy nas zaskoczyli.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Kto by pomyślał, że robienie ciasta może być takie łatwe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Całkiem , całkiem mi się to podoba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !