Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paseczki. Wymieszać składniki marynaty(sos sojowy, wino ryżowe, mąka ziemniaczana) i marynować mięso 30 min. Po marynowaniu rozgrzać w woku 2 łyżki oleju. Smażyć mieszając mięso 1 min. Wyjąć, osączyć z tłuszczu.
Wok oczyścić, rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć 1 min. kapustę, cebulę, pędy bambusa i grzyby. Następnie dodać mięso, posypać cukrem i solą, smażyć jeszcze 30 s. Wyjąć farsz z woka.
Naleśniki zwilżyć wodą, aż staną się miękkie i elastyczne. Położyć porcję farszu trochę poniżej środka ciasta, zawinąć dolną część, zawinąć boki, zwinąć do końca jak naleśnik
Smażyć naleśniki na głębokim oleju na złoty brąz. Wyjąć dobrze osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać polane słodkim sosem chili

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    kocham sajgonki
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Właśnie zbieram się do zrobienia sajgonek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !