Sposób przygotowania

W woku na odrobinie oliwy z oliwek zeszklić cebulę pokrojoną w średnią kostkę.
Po 3-4 minutach dodać czosnek w całości po ok. 2 minutach dodać pomidory bez skórki. Musi się chwilkę pogotować. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem./ ja przelewam do wysokiego naczynia / po zmiksowaniu stawiamy wok na małym ogniu i dodajemy do zupy świeże zioła ja dodaje posiekaną bazylię i pietruszkę i pieprzę do smaku. Nie solę tej zupy ale jeżeli macie ochotę to proszę bardzo. Nalewam do miseczek robię małego kleksa ze śmietany posypuje serem żółtym i pestkami dyni. Całość zajmuje mi góra 15 minut. Najszybsza zupa po przyjściu z pracy. smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zupka tradycyjna - przepyszna - a smaczku z pewnością dodadzą pestki dyni i serek :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    Arlanna

    Pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Robiłam, polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !