Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i poczekać aż ostygną. W miedzy czasie posiekać bazylię, natkę pietruszki, tymianek, rozmaryn i miętę. Imbir zetrzeć na tarce.
Posiekane zioła, jajo i mąkę wymieszać z chłodnymi ziemniakami. Dokładnie wymieszać. Przyprawić odrobiną soli. Z tak wyrobionego ciasta utworzyć wałki, delikatnie je spłaszczyć i pokroić w około 1-1,5 cm paski pod skosem.
Tak przygotowane kopytka wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować do chwili wypłynięcia na wierzch, Wyłowić i podawać z mięsnym sosem ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wisznu

    trzeba to zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    takich kopytek rozgrzewających jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    w takiej wersji kopytek nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !