Sposób przygotowania

Mak zaparzyć i przemielić. Do maku dodać skórkę i cukier puder, wymieszać. Mąkę, jajka, masło oraz sól połączyć ze sobą dodając wodę by ciasto było elastyczne. Gotowe rozwałkować i powycinać za pomocą szklanki koła. Na każdy krążek ponakładać po łyżce maku i skleić. Włożyć do garnka z lekko osoloną wodą i poczekać, aż wypłyną. Gotowe można podać. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nigdy takich nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    spróbuj ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie pierogi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    jadłam i są smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    chciała bym sprubować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł-nie jadłam takich ale na pewno zrobię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z makiem jeszcze nie jadłam, jestem ciekawa ich smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !