Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane z indyka
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na łyżce masła. Wymieszaj z kapustą i tartą bułką. Masę rozsmaruj na zrazach. Mięso zwiń, obwiąż nitką i obsmaż na maśle. Uduś w rosole do miękkości.
filet z indyka | 1 kg |
kapusta biała | 1 główka |
cebule | 2 |
jajko | 1 |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
rosół warzywny | 200 ml |
masło | 3 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: