Sposób przygotowania

Do rondelka wlać wodę, wrzucić czosnek(obrany z łupinek), liście laurowe i wsypać sól. Wszystko gotować około 30 minut. Powstały wywar przecedzić do drugiego garnka(liście laurowe wywalić). Czosnek rozgnieść na mniejsze kawałki. Do powstałego wywaru skrószyć ser feta. Jogurt wymieszać z mąką, aby nie było żadnych grudek. Do jogurtu dodać 2 łyżki wywaru czosnkowego i dokładnie połączyć. Powstałą masę bardzo wolno wlać do wywaru czosnkowego. Zupę gotować na małym ogniu jeszcze przez około 10 minut. Jajka ubić na 1 masę. Garnek zestawić z ognia i powoli wlać rozkłócone jajka. Na końcu dodać rzeżuchę, kolendrę i przyprawić do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !