Sposób przygotowania

rybę opłukać i pokroić na kwadraty po czym podsmażyć partiami na połowie masła,aż ryba będzie miękka,i odłożyć na talerz,na reszcie masła podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek po ok.3min.dodać 1 łyżeczkę kurkumy.a następnie ryż dokladnie wymieszać,chwilę podsmażyć i zalać gorącym bulionem,kiedy ryż wchłonie płyndolać kolejną część bulionu ciągle mieszając aż ryż zmięknie,na koniec dodać sok z cytryny do ryżu,rybę i pietruszkę delikatnie mieszając.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo fajne połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super pomysł :-) pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobry obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !