Sposób przygotowania

Dynię pieczemy razem ze skórką. Cebulę kroimy drobno i smażymy na maśle tak aby się tylko zeszkliła. Dodajemy gruszkę posiekaną w kostkę. Smażymy obracając około 4 -5 minut i dodajemy upieczoną dynię, oddzieloną od skórki i pokrojoną w kostkę. Smażymy wszystko razem jeszcze kolejne 4 minuty.

W osobnym garnuszku gotujemy wino z bulionem, doprawiamy cynamonem i gałką muszkatałową. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę ciągle mieszając. Wstawiamy ponownie na ogień aby się tylko zagotowało.

Dynię z gruszką i cebulą miksujemy na jednolitą masę. Wkładamy ponownie do garnka i dodajemy wino z śmietaną i bulionem. Mieszamy i wstawiamy na mały ogień. Tylko chwilkę jeszcze gotujemy.

Jedną gruszkę nacinamy na około 2 cm plaster i grillujemy.

Podajemy z gruszką i odrobiną cynamonu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Niezwykle przypadła mi ta zupa do gustu. Jak tylko uda mi się kupić dynię wypróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszności
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    fajnie wygląda- chętnie bym się załapała
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zapowiada się ekstrawagancko. ciekawa jestem tego połączenia
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    aromatyczne gruszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !