Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, zdjąć liście i pościnać z nich twarde części.
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić .
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie. Makaron, mięso, podsmażoną cebulę wymieszać z przyprawą do włoskich dań, doprawić do smaku pieprzem i jarzynką.
Kłaść porcję farszu na środku liścia, zwijać gołąbki. Ułożyć je w większym garnku, warstwy przekładając plasterkami marchewki,zalać osoloną wodą, dodać ziarna ziela angielskiego i gotować do miękkości kapusty.
Podawać z dowolnym sosem, ja podałam tylko z marchewką i było super.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chyba nigdy nie wpadłabym na taki pomysł:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja tez a warto spróbowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale zaskakująca propozycja, pomysłowa i smakowita. Warto sprawdzić jak smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    takich nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    bardzo ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !