Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: wymieszać łyżkę sosu sojowego z przyprawą 5 smaków, solą, pieprzem, marynatą polać pokrojoną w grube paski kaczkę, dokładnie wymieszać, odstawić na 20 minut.
W tym czasie , posiekac drobno cebulę i czosnek, ugotować makaron, ogórka pokroić w słupki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, ułożyć kawałki kaczki, smażyć do zarumienienia się mięsa, wyjąć, patelnię oczyścić, dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego i łyżkę oleju, wrzucuć czosnej, cebulę i imbir, podsmażyć 1 minutkę, dodać mięso , dokładnie wymieszać, zalać 2 łyżkami sherry, pozostałym sosem sojowym i blionem drobiowym, dusić pod przykryciem ok 45 minut.
Pod koniec zagęścić danie mąką, dodać odsączoną fasolę i pokrojony w słupki ogórek.

Podawać na talerzykach makaronowych
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70562/talerzyki-makaronowe.html

lub tradycyjnie z ziemniakami, kluskami....Smacznego!

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Gdy Cię brzuszek z głodu boli , choć na gulasz z kaczki i fasoli.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Aż chce się zjeść :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !