Sposób przygotowania

krem krówkowy
360 gram lub mleczko skondensowane słodzone (gotowane w puszce, gotować w puszce 2,5 godziny)1 masło roślinne 250 gram 1 czubata łyżka cukru pudru

Polewa:
20-30 dkg krówek1 łyżka margaryny orzechy do dekoracji


Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika.

Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części, przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania, można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    krówka zawsze jest wspaniala...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    aż ślinka mi cieknie na widok takich pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !