Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem , dodać jajko , proszek do pieczenia i sól. Zagnieść ciasto i zawinąć w folię , włożyć do lodówki.Paprykę i seler oczyścić i pokroić na kawałki.Mięso rozbić na płat , oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry boczku , kawałki papryki i selera. Oprószyć przyprawą do indyka , zwinąć w rulon i obwiązać dobrze nitką.Obsmażyć mięso na oleju, przełożyć do brytfanki, polać tłuszczem ze smażenia i piec 40 minut.Ostudzić pieczeń.Ciasto rozwałkować , posmarować białkiem , owinąć ciastem pieczeń .Wierzch ciasta posmarować żółtkiem, piec 40 minut w temp.180 stopni.Roladę podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musze wypróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Bardzo dobry przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobry przepis.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Musi być smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !