Sposób przygotowania

Roztapiamy masło na grubej patelni , wsypujemy makę - tyle, ile się zmieści, żeby wytworzyc gęstą papkę i smażymy to powoli na brązowy kolor, dodając sezam, żeby sie razem uprażył. . Trochę to trwa ( u mnie ok. pół godziny), trzeba cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło, ale zbrązowiło. Wtedy do cukru dodajemy trochę zimnej wody, tylko tyle, żeby go zmoczyć, a nie rozpuścić! Wlewamy to do zasmażki i szybko mieszamy, dodając jednocześnie cynamon. Mieszamy i wlewamy do natłuszczonego pojemnika do zastygnięcia ( conajmniej 2 godziny, ja zostawiłam na noc). Kroimy i zajadamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    czegoś takiego jeszcze nie jadłam,bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    domowa chałwa, mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe bardzo, może się skuszę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra przepis !
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniała, z chęcią bym jej skosztowała!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no no jakie tutaj wypasik jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie nowości ,może wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mój mąż bardzo lubi :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !