Sposób przygotowania

Banany obrać i pokroić na małe kawałki. Zmiksować je razem z mlekiem, agar-agar i cynamonem. Powstałą masę podgrzewać, aż uaktywnią się właściwości agar-agar(jest to substancja żelująca). Przelać do foremek(najlepiej jakiś małych) i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Na wierzchu można posypać kolorową posypka.

Jeżeli jesteś weganem zastąp mleko krowie-mlekiem sojowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    1 łyżeczkę agar-agar można zastąpić 3/4 łyżeczki żelatyny bądź 1,5 płatka żelatyny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !