Sposób przygotowania

1. Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.
2. W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.
3. Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.
4. Smażymy naleśniki
5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.
6. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super,może się skuszę na zrobienie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ciekawe
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Świetne sajgonki z surimi na wieczór ze znajomymi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    bardzo ładne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    łał jakie pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają pięknie
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Jeśli smakują równie dobrze jak wyglądają to muszą być boskie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !