Sposób przygotowania

Cukinię obrac, zostawiając na około 1/3 skórkę. Pokroic w kostkę i włożyc razem z obranymi i pokrojonymi jabłkami do garnka. Rozparowac do miękkości podlewając nieco wodą. Zmiksowac na bardzo gładką masę używając blendera. Skórki z cukinii powinny byc tak rozdrobnione aby przypominały pesteczki kiwi. Dosypac do masy galaretki w proporcji 1 galaretka na około 0,6l masy. Dodac kwasek i dosłodzic do smaku. Doprowadzic do wrzenia i gorącym napełniac słoiki. Odwracac do góry dnem i przykryc ręcznikiem. Pozostawic do ostygnięcia. Przed podaniem najlepiej wstawic do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis musze wypróbowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !