Sposób przygotowania

Kapuste obgotować w osolonej wodzie, ryż ugotować na pół miękko, grzyby ugotować i zemleć przez maszynkę, cebulę usmażyć na margarynie na złoto, do miseczki wsypać ryż, zmielone grzyby, usmażoną cebulę, dodać magę, pieprz, wegetę, dokładnie wymieszać, na liście z kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki, na spód naczynia żaroodpornego ułożyć liście z kapusty, na liście ułożyć gołąbki, górę nakryć pozostałymi listkami, zalać śmietaną. Piec.

Sos:
do garnka dać 0,5 l wody , wsypać starte pieczarki , zagotować dodać rozpuszczony sos, zagotować , dodać śmietanę, doprawić do smaku przyprawami.

Gołąbki podawać z sosem pieczarkowym

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Widać, że pyszne gołąbki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !