Sposób przygotowania

Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, włożyć do miseczki, dodać musztardę, sok z cytryny, pieprz, oliwę, wszystko razem starannie wymieszać. Gdy składniki się połączą dodawać po trochu kefir i miód i dalej mieszać. Przed samym podaniem liście sałaty pokroić na mniejsze kawałki, polać sosem, wymieszać, posypać siekanym zielonym koprem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowta :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Niby sałata, a jednak niezwykła, musi wspaniale smakować w połączeniu z takim sosem.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !