Sposób przygotowania

Ps. Asafetidy to przyprawa indyjska, do kupienia w sklepach z orientalną żywnością.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z 2 i 1/2 l gotującej się wody. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu.
Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, wlać do garnka żurek, zamieszać i chwilę razem gotować. Kapustę pekińską pokroić w kostkę. Podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić pieprzem, asafetidą i solą. Dodać do zupy. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju. Polać sosem sojowym. Dodać do zupy. Doprawić ją majerankiem i cząbrem. Połączyć z mlekiem kokosowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    musi być super, szkoda, że nie ma zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    warto taki przygotować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    nowostka ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !