Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobałam, starłam na tarce jarzynowej. Ogórki kiszone poszatkowałam na cieniutkie plasterki - nie obierałam. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę. Z cykorii wycięłam głąb a listki pokroiłam w poprzeczne paski. Wszystkie rozdrobnione składniki przełożyłam do miski. Oliwę wymieszałam z octem, doprawiłam szczyptą soli, odrobiną cukru i pieprzem, dodałam troszkę posiekanego koperku i dokładnie wymieszałam. Polałam sosem surówkę, wymieszałam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ślicznie to wygląda. Przyznam się, że ja zawsze obawiam się dań z cykorioą, bo ... zawsze mam cykorię, czy aby danie nie będzie gorzkie :).
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Joasiu, trzeba wybrać cykorię z jak najjaśniejszymi listkami, żółto białymi bez śladu zieleni - możesz pokroić tylko górę do m/w połowy liści a wtedy na pewno nie będzie goryczki
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    zwyczajna ale pyszna:)
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zwyczajna, nie zwyczajna, pyszna!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    z cykorią nigdy nie robiłam, ale pomysł mi się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !