Sposób przygotowania

wlej do szklanki wode letnia, wrzuc drozdze, odstaw na 5 minut, wymieszaj make krupczatke z kukurydziana, chili kmin i sol wymieszaj z maka, wlej drozdze sok z marchewki i 2 lyzki oliwy, wyrob ciasto, lekko oprusz stolnice , wyloz ciasto zagniataj 7-10minut, az bedzie gladkie i elastyczne przeluz je do duzej nasmarowanej tluszczem miski, przykryj sciereczka, odstaw na ok 30minut by uroslo, chron przed przeciagiem, az 2 razy urosnie, wtedy lepsze ciasto:) ubij ciasto wyrosniete, podziel je na dwie czesci, przykryj i odstaw na 15minut niech podrosnie,

wymieszaj w misce papryke, cebule, kukurydze, oregano i oliwe, ugniec z ciasta placek o srednicy ok 25cm, uluz na suchej blasze, naloz farsz warzywny i ser, odstaw do wyrosniecia na 20minut, piecz 20-25minut w 230stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    uwielbiam takie potrawy :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Napewno nie dorównuje takiej z pizzerii.Pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ogromny plus za ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    niebo w gębie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jest na czym oko zawiesić,mniam mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    wygląda zachęcająco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !