Sposób przygotowania

Agrest opłukać,oczyścić z szypułek i osączyć. masło 250 g cukru, cukier waniliowy ,4 jajka zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i 2 łyżeczkami proszku do pieczenia oraz letnim mlekiem. Ciasto rozłożyć na blasze starannie wysmarowanej tłuszczem.Na jego powierzchni ułożyć agrest i piec w rozgrzanym piekarniku. Białka z łyżką soku z cytryny ubić na sztywną pianę,dodać 150 g cukru i ponownie ubić. Dodać zmielone migdały. Na upieczonym cieście ułożyć warstwę piany i ponownie zapiec,aż piana nabierze złotej barwy.Wystudzone ciasto pokroić na kawałki. Smacznego:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !