Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z mlekiem,wystudzić wlać do miski,następnie dodać drożdże i wymieszać.
Mąkę cukier, proszek do pieczenia wymieszać w osobnej misce.
Do zaczynu z drożdży i mleka wsypać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami.
Wyrobić ciasto w misce a następnie wyłożyć na stolnicę,rozwałkować i pokroić w trójkąty,nakładać twardą marmoladę i zawijać.Wierzch rogalików posmarować żółtkiem.Piec na rumiany kolor w temp.180. 25-30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    joanna131

    nielubierobic drozdzowego ale lubie jesc
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię rogaliki nawet wolne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    papa pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !