Przepis i sposób przygotowania na: masa cukrowa do dekorowania tortów
Dodać Plantę i zdjąć miskę z ognia zanim tłuszcz całkowicie się roztopi.uważać ,żeby papka się nie zagotowała! Jeśli się zagotuje należy zacząć od nowa.Lekko ostudzić mieszankę, wlać olejek migdałowy, połączyć papkę z cukrem pudrem, wyrabiać aż masa będzie plastyczna .cukier puder należy dosypywać stopniowo. Jesli uznasz ,ze masa ma odpowiednią konsystencję to nie dosypuj więcej .Jeśli jednak uznasz ,że masa jest zbyt klejąca dodaj cukru, jeśli będzie zbyt sucha dodaj Planty .
Gotową masę wałkować na blacie posypanym mąka ziemniaczaną .Wałkować na grubość 3mm.
Rozwałkowaną masę zwinąć na wałek, przenieść na tort , dopasować rękami i obkroić niepotrzebne boki.