Sposób przygotowania

Oba rodzaje mąki mieszamy dokładnie ze sobą. Mleko o temperaturze co najmniej pokojowej (ale najlepiej trochę podgrzane) rozrabiamy z drożdżami wlewamy do mąki, chwilę rozrabiamy i pozostawiamy przykryte płócienną ściereczką na 15-20 minut.

Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto, które przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. Odstawiamy jeszcze na 40 minut.

Następnie pieczemy na środkowej w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 200st przez 60 minut (najlepiej ustawić grzanie od dołu, a dopiero na ostatnie 10 minut od dołu i od góry, jeśli chleb nie będzie przyrumieniony).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    musze spróbować, mój dziadek już od dawna upomina się o chleb kukurydziany :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    spróbuje :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    myślę że jest sypki, to dobrze bo lubie taki;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada apetycznie, ma fajny kolorek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    domowy chleb,rewelacja
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Z CHĘCIĄ WYPRÓBUJĘ

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !