Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i udusić na patelni . W rondlu rozgrzać olej i masło, zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż podsmaży go około 5 min. Gdy się lekko zarumieni wlać bulion i dodać pomidory. Gotować na małym ogniu ok 15 min. Gdy ryz będzie już prawie miękki dodać mięso i jeszcze podusić kilka min cały czas mieszając. Na końcu dodać starty ser.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    uwielbiam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow uwielbiam risotto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja tez lubie bardzo, chociaz czesto nie robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !