Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w kostke ok 1x1 cm, Rodzynki naprzyć nad goracą wodą. Wymieszać olej i maślankę. Mąkę, kakao i przyprawę do piernika wymieszac razem. jaja utrzeć z cukrem i dodać do oleju i maślanki. Miksując powoli dodawac wszystkie sypki produkty. Gdy wszystko razem będzie wymieszane dodac jablka rodzynki i orzechy.

Piec w temp 180 stopni przez ok 45 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny przepis.
  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo dobry przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jaki światowy piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !