Sposób przygotowania

Grzyby myjemy i zalezwamy na 15 minut osoloną wodą. Grzybki odcedzamy i kroimy w paseczki. W rondlu roztapiamy tłuszcz i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajmy pokrojone grzyby i dusimy około 5 minut. Do wywaru dodajemy grzyby, koperek i ziemniaki z marchewka. Gotujemy okoł pól godziny. W zimnej wodzie dokładnie rozrabiamy mąke ziemniaczaną, dodajmy do zupy stale mieszając , zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym świeżym koperkiem. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody dodajemy kostki rosołowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !