Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki a następnie pokroić w kosteczkę. Wsypać je do większego garnuszka i skropić sokiem z cytryny. Następnie gotować na małym ogniu aż jabłka puszczą sok. Dodać cukier (trzeba próbować bo oczywiście można dosłodzić wszystko zależy od jabłek) oraz cynamon. Owoce dusić tak długo aż sok odparuje a jabłka staną się szkliste. Następnie jeszcze gorące przełożyć do słoików i odwrócić do góry dnem. Zostawić aż się zassą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super przecier ja też zrobiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne,właśnie będe robić:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobrze mieć w zapasie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !