Sposób przygotowania

W niedużym garnku rozpuszczamy 1/5 kostki Kasi. Dodajemy kostkę rosołową i mieszamy, aż się rozpuści (nie przypiekamy). Następnie wsypujemy mąkę. Stopniowo dolewamy wody (po każdej porcji mieszając), aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec dodajemy śmietany.
Powstałym sosem polewamy ryż :-)

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nie robiłam ryżu z beszamelem, podoba mi się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Pan Miś zna się na rzeczy! Bardzo apetyczna potrawa!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    coś innego
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne i zdrowe, trzeba jutro spróbować Twojego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !