Sposób przygotowania

Z mąki,jajek,soli i sody oraz pomału dodawanego soku z wyciśniętej pomarańczy zagnieść gładkie ciasto.Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować jak się uda najcieniej ciasto.Wykrawać faworki i smażyć w głębokim tłuszczu - nie rumienić!
Wykładać łyżką cedzakową,posypać cynamonem i skropić miodem.Jeść zimnie.
Smacznego

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe na pewno wypróbuje tą wersje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pewnie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Trzeba zrobić z ciekawości
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    SĄ SUPER:)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a jak pozjedzeniu zacznę gadać po grecku...?
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to będzie podwójna korzyść:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo świetny sposób na szybką naukę języków obcych:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    oryginalna wersja faworków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    Grecy to jednak mają fantazję-nawet zwykłe faworki potrafią okrasić cytrusami;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy sposób
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tam też to znają?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !