Sposób przygotowania

Mleko podgrzać. Musi być gorące ale nie wolno go zagotować. W międzyczasie kiedy podgrzewamy mleko przygotować kawę z cukrem w około 1 filiżance gorącej wody. Ciepłe mleko, ubić go za pomocą miksera. Wytworzy się wtedy pianka. Do wysokich szklanek wlać ok 1/3 mleka i 1/3 pianki z mleka. Chwilę odczekać kiedy mleko i pianka się oddzielą, wolnym strumieniem wlewamy kawę. Najlepiej robić to po ściance szklanki i naczyniem które ma czubek. Tak przygotowaną kawę prosto serwujemy na stół.Ważne żeby kawa miała wyższą temperaturę od mleka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    To musi być wspaniała kawusia :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładnie ci wyszła,ja kiedyś robiłam i warstwy mi się połączyły
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna kawka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    pyszna kawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taką kawkę chętnie wypiję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszna kawusia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !