Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Ocet zagotowujemy z cukrem i solą i tak przygotowaną gorącą zalewą polewamy marchewki. Przykrywamy i marynujemy cały dzień. Wieczorem lub najlepiej następnego są gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ja dodaje jeszcze cynamon i goździki i pasteryzuję marchewke w słoikach. Zalewa może nie jest identyczna ale też słodko kwasna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super, zwłaszcza takie małe marcheweczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    coś nowego jak dla mnie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taka przekąska ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !