Sposób przygotowania

Do żółtek wsypać cukru i wlać ok. 3 łyżek likieru. Całość ubijać na parze aż do białości. Całość ostudź. W międzyczasie ubić na sztywno kremówkę. Serek mascarpone rozmiksować w oddzielnym naczyniu. Do zmiksowanego serka powoli dodać masę jajeczną a na końcu kremówkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ostudzony napar kawowy wymieszać z reszta likieru. Szybko maczać w nim biszkopty i układać w kwadratowym naczyniu. Wylać połowę masy i przykryć ją następną warstwą maczanych w naparze biszkoptów. Wyłożyć resztę masy. Całość schładzać w lodówce ok.6 godziny a najlepiej całą noc. Przed podaniem oprószyć kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Apetycznie wygląda
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    Uuuuu Pychota :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    Mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    słodkości
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    przepyszne, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Na takie pyszności już mi ślinka leci...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    wow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetycznie wygląda, fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite. Uwielbiam tiramisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !