Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyszczamy i moczymy 15-20 min.w zimnej wodzie.Cebulę kroimy i piórka,czosnek siekamy.Na rozgrzanym oleju smażymy wątróbkę z obu stron ok.20 min.Po 10 min.smażenia wrzucamy cebulę i czosnek.Po 20 min.smażenia dodajemy ziele angielskie,kminek,paprykę i smażymy 5 minut.Do wątróbki wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem ok.20 min.Doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem i dusimy ok 5 min.W odrobinie wody rozprowadzamy 2 łyżki mąki,dodajemy śmietanę.Wlewamy do sosu,mieszamy i dusimy jeszcze chwilkę.Podajemy z ogórkami konserwowymi.SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !