Sposób przygotowania

Farsz
Liście szpinaku posiekać. Ser biały rozrobić i dodać do niego rozdrobniony szpinak. Doprawić do smaku sola pieprzem i gałką muszkatołowa.
Ciasto
Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Z mąki masła żółtka rozmrożonego szpinaku i wody zagnieść ciasto, dodać szczyptę soli. Odstawić na 20 minut

Gotowe ciasto rozwałkować cienko i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo mi się te pierogi podobają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !